Colectionari de arta la Galeria Dialog

Colectionarii Mia si Mugur Nazarie vor prezenta pentru prima data intr-o expozitie, o mica parte din “comoara” celor peste 300 de tablouri stranse de-a lungul anilor, gazduita de Galeria “Dialog”, de la parterul Primariei Sectorului 2, incepand de joi, 5 mai, ora 18.30, in prezenta primarului Neculai Ontanu.

Cea de-a V-a expozitie din sectiunea “Colectii si colectionari”, patronata in ultimii sase ani de Primaria Sectorului 2, se adauga celor realizate prin bunavointa altor cunoscuti colectionari de frumos: Pavel Susara, Irinel si Florin Cristu, Damian Florea.

De aceasta data, pe simezele Galeriei “Dialog” se vor afla picturi, gravuri, desene si sculpturi ale unor nume importante din nordul si centrul Europei, impresionisti danezi si germani dar si foarte multe lucrari ale artistilor romani, culminand cu doua fotografii realizate de Constantin Brancusi.

Remarcam printre tablourile expuse, semnaturi precum: Gustav Klimt, Pablo Picasso, Rembrandt, Juan Miro, Jehan Le Liepvre, Mogens Vantore, Aurel Cojan, Victor Brauner, Ion Bitzan…


“Poti privi aceasta colectie, asa cum am privit-o eu, cu un sentiment de securitate deplina. Chiar daca un nume este ratacit intamplator, deocamdata, pe coltul unei panze, alarma nu trebuie trasa pentru ca ansamblul este autentic, martor pentru drumul lung al operei de arta de la creator la cumparator. Punand la dispozitia publicului stradania lor, Mia si Mihai Nazarie dau intregului un rost social si estetic deopotriva iar noua o lectie despre cum ar trebui sa  visam” – este de parere curatorul galeriei, doamna Ruxandra Garofeanu.