TAMINA ne ofera flori





La capatul unui culoar superb dar si superb-de-pustiu al Muzeului de Geologie, intr-o camera folosita in mod curent pentru cine stie ce, ma astepta un buchet de flori. Pictate de Tamina.

O comparatie cu Georgia O’Keeffe poate e prea mult, dar trebuie sa remarc tehnica ingrijita si migaloasa pe care Tamina o dedica acestei teme pe care alti artisti o cultiva in pauzele lor de inspiratie sau atunci cand vor sa faca repede ceva bani. Tamina face din corolele sale fin si indelung pictate o tema centrala a creatiei sale. Asa ca daca vrei niste flori pe pereti, macar sa fie unele bine facute. Iar intre panzele prezentate in expozitie sunt destule care nu pacatuiesc pana intr-acolo incat sa cada definitiv in sfera decorativului.

Trebuie sa admit ca si mie imi plac cateva si cred ca ar sta bine intr-o colectie tanara si moderna. Am gasit-o pe Tatiana Mihailescu asteptandu-si vizitatorii. Expozitia este deschisa pana pe 30 iunie iar preturile sunt stabilite ad-hoc, in functie de cine intreaba. Asa ca va puteti incerca abilitatile de negociere.

In alta ordine de idei, ii deplang pe artistii care sunt nevoiti sa faca de garda propriilor lucrari in timpul unei expozitii. E un soi de priveghi care poate avea ceva morbid. O expozitie civilizata are un curator si un supraveghetor de sala, disponibilitatile prea facil afisate nefacand bine imaginii unui artist. Pentru a-i tine de urat pictoritei, l-am gasit acolo pe profesorul Mircea Bunescu. Imi place sa cred ca impreuna am scos repede la suprafata ludicul din orice om normal si ne-am pus pe o spontana sedinta foto 🙂 Pentru un popas de 40 de minute intr-o dupa amiza de vara, a fost o experienta reconfortanta.