Expozitie de fotografie Mihai Mangiulea

 

“Liziere »
Expozitie de fotografie Mihai Mangiulea
Marti 26 iunie, ora 19.00
Galeria Goldart-Hiton
Hotel Hilton-Athenee Palace
Str. Episcopiei 1-3

 

Casa de Licitatii Goldart are placerea de a va invita la vernisajul expozitiei de fotografie LIZIERE, a artistului Mihai Mangiulea care va avea loc marti 26 iunie, ora 19.00, la Galeria Goldart-Hilton, Hotel Athenee Palace-Hilton, str. Episcopiei 1-3.

 

Născut  în 1961 la București, Mihai Mangiulea trăiește și crează în Franța din 1990.

A absolvit Litere și Germanistică în București, Filozofie și Litere la Toulouse le Mirail, apoi a facut studii de cinematografie la Ecole superieure d’Audiovisuel  la Toulouse. Și-a luat doctoratul în cinematografie cu teza „Une phenomenologie de la photographie”. Predă teoria imaginii, istoria și estetica fotografiei la Toulouse. A avut numeroase expoziții in Franta, SUA, Romania. In Franța este reprezentat de galeria Art77 – Ilan Engel (Paris), Le confort des etranges – Jacques Roubert (Toulouse),  iar in SUA de Photoeye, Santa Fe.

 

Mihai Mangiulea despre Liziere:

Interesul pentru liziere a apărut brusc, compulsiv, inconturnabil; timp de câteva luni am trăit cu o imagine în mine și i-am căutat reprezentările. Liziera: anunțul unui altundeva, al unui altceva, al unui ailleurs posibil, liziera nu este delimitarea unui inceput, ci, mai curand, promisiunea sa.

 

„Fotografia lui Mangiulea e dominată de figurile limitei: frontiere, falii, rupturi, disolutii – spatii ale indecisului si echivocului lui „deja si inca nu”. Fictiunea fotografica arata mereu mai mult decat vizibilul poate arata despre sine.