“5 licee – 5 muzee” Editia a 7-a

ECDL_5Licee-5Muzee2014Muzeele ii asteapta din nou pe liceeni. “5 licee – 5 muzee” Editia a 7-a

 

Joi, 27 februarie 2014, ora 11:00,  in Sala de Festivitati a Colegiului National “Matei Basarab” Bucuresti va incepe editia a 7-a a proiectului “5 licee – 5 muzee”, care debuteaza cu o conferinta de lansare ce ii va aduce impreuna pe toti participantii la aceasta etapa – elevi, profesori si organizatori.

  „5 licee – 5 muzee” este un proiect educational dedicat elevilor de liceu , prin care se doreste incurajarea participarii tinerilor la manifestari culturale. Elevii din 5 licee din Capitala vor beneficia de vizite gratuite la cateva muzee din Bucuresti, fiind provocati si la un concurs online de cultura generala.

ECDL ROMANIA alaturi de partenerii sai, Primaria Municipiului Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti va invita joi, 26 februarie 2014, la evenimentul de deschidere a celei de a 7-a editii.

La aceasta editie a proiectului „5 licee – 5 muzee” ce se va desfasura in perioada februarie – iunie 2014, vor fi implicati 250 de elevi din 5 licee din Bucuresti: 4 noi licee – Colegiul National „Matei Basarab”, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Liceul Tehnologic „Dimitrie Gusti”, Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuta” si castigatorul primei editii a proiectului din 2008 – Scoala Superioara Comerciala „Nicolae Kretzulescu”.

Cele 5 muzee care au raspuns invitatiei de a participa la proiect si care ii vor provoca pe liceeni la concursul online de cultura generala sunt: Muzeul de Arta Veche Apuseana “ Ing. Dumitru Furnica – Minovici “, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”, Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” si Muzeul Militar National “Regele Ferdinand I” .

 In cadrul conferintei se va lansa si un al doilea concurs pentru elevi cu tema „5 motive in 5 minute” prin care tinerii sunt incurajati sa realizeze un material video de prezentare pentru unul dintre muzeele implicate in program.

Conferinta de lansare a celei de a 7-a editii a proiectului educational va avea loc joi, 27 februarie 2014,  incepand cu ora 11:00 in sala de festivitati a Colegiului National “Matei Basarab” din Bucuresti. La eveniment vor fi prezenti reprezentanti ai organizatorilor (Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti si ECDL ROMANIA) alaturi de elevii si profesorii implicati la aceasta editie, precum si reprezentanti ai celor 5 muzee participante, care le vor aduce in atentie elevilor propunerile de anul acesta.

„5 licee – 5 muzee” si-a propus declansarea unei „epidemii sociale” de vizitare a muzeelor in randul tinerilor, sub forma unui concurs intre 5 licee din capitala. Lansat in anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv atat in randul elevilor cat si a profesorilor si astfel, organizatorii impreuna cu muzeele implicate au fost incurajati sa continue programul.

Va asteptam cu mult interes joi, 27  februarie 2014, in Sala de Festivitati a Colegiului National “Matei Basarab” din Bucuresti, str. Matei Basarab nr. 32-34, sector 3.