“Blast of silence/ Tăcere asurzitoare” – expoziție FLAVIA PITIȘ și RADU BELCIN @ Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia

Flavia Pitis Radu Belcin afisComunicat de presă

O expoziție de neratat, la PALAT

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia și Primăria Municipiului București

vă invită , la vernisajul expoziției artiștilor FLAVIA PITIȘ și RADU BELCIN

Blast of silence/ Tăcere asurzitoare

Sâmbătă, 7 martie, ora 16, la Palat

Expoziția poate fi vizitată până pe 30 martie 2015

Flavia Pitiş şi Radu Belcin sunt doi artişti emergenţi care propun, prin discursuri complementare, o redescoperire a realismului magic. La primul contact cu lucrările lor, privitorul este frapat de o stranie, neliniştitoare şi aproape de neîndurat poezie a imaginii. Folosind, precum odinioară René Magritte, obiecte familiare, recognoscibile, în spaţii şi contexte neverosimile, cei doi artişti îşi coagulează viziunea în imagini încărcate de sens, poetic disciplinate.

Cu o ştiinţă a redării volumelor şi materialităţilor rar întâlnită în generaţia căreia îi aparţin, Flavia Pitiş şi Radu Belcin oferă, în fiecare pânză, un regal de materiale preţioase – dantelă, mătase, stofă, marmură, satin –, o expresie vizuală nobilă, croită pe structura unor detalii semnificative, folosite ca pretexte pentru a ilustra poveşti pline de mister.

Lucrările celor doi artiști înnobilează orice context, dau prestanţă peretelui galeriei, muzeului sau colecţiei private de artă contemporană. Prestigiul de care se bucură cei doi pictori, mai cu seamă în afara graniţelor ţării, stă mărturie faptului că figurativul nu şi-a epuizat valenţele expresive şi că artistul cu înzestrări speciale continuă să existe nestingherit, este apreciat şi cultivat.

Sunt onorată să îi avem ca invitaţi la Palat, la prima expoziţie deschisă în anul de graţie 2015.

Curator – Mădălina Mirea