Licitație “Alexandru Ciucurencu și discipolii” – Joi, 28 mai @ Artmark

Flori si tuburi de culoare, Alexandru CiucurencuDin seria licitațiilor dedicate marilor artiști români…
Luna mai aduce pe scena artistică românească expoziția Licitației “Alexandru Ciucurencu și discipolii”, ce va putea fi vizitată până miercuri, 27 mai, la Artmark. Pentru prima oară traseul artistic al unui astfel de creator nu va fi văzut doar din perspectiva operelor realizate pe tot parcursul carierei sau din cea a influențelor aduse discipolilor săi, ci și din cea a unor documente de arhivă. Acestea îl înfățișează pe Ciucurencu în ipostaza de absolvent al Școlii de Arte frumoase din București în 1928 sau de sublocotenent al Marelui Stat Major, Secția propaganda în 1943 (lot 4 documente, preț de pornire: 80 euro), student al Academiei Julien în 1931 (carte de identitate, eliberată de Prefectura Parisului, preț de pornire: 50 euro) sau profesor și rector al Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din București (lot 2 documente, preț de pornire: 50 euro).
Operele vedetă ale licitației, semnate de Alexandru Ciucurenu, sunt “Natură statică cu vioară” (estimare: 20.000 – 25.000 euro), “Trandafiri, cărți și scrumieră” (estimare: 10.000 – 16.000 euro), “Natură statică cu sticlă de șampanie și ștergar roşu” (estimare: 8.000 – 14.000 euro), “Flori și tuburi de culoare” (estimare: 7.000 – 10.000 euro). Printre discipolii prezenți se află pe Constantin Piliuță, Vasile Grigore, Paula Ribariu, Iacob Carolina sau Rodica Lazăr.
Licitația “Alexandru Ciucurencu și discipolii” va avea loc joi, 28 mai, ora 19:30, la Athénée Palace Hilton, împreună cu Licitația de Sculptură și Mobilier de Grădină, Licitația de Grafică și Hărți, inclusiv o excepțională colecție de gravuri Theodor Aman, Licitația “2 Maeștri ai Valorilor Românești: Ludovic Bassarab şi Honoriu Creţulescu”. Casa de creatie de la Caciulata, Alexandru Ciucurencu Natura statica cu vioara, Alexandru Ciucurencu Pe pervaz, Alexandru Ciucurencu Trandafiri, carti si scrumiera, Alexandru Ciucurencu