5 Ani de Expresionism Balcanic – Paul Hitter si Taraful de la Marsa La Clubul Taranului

11426113_10206408766875066_2145511139_oComunicat de presa

Clubul Taranului Roman in colaborare cu Artxpert prezinta:
5 Ani de Expresionism Balcanic
Paul Hitter si Taraful de la Marsa La Clubul Taranului

Curentul artistic „Expresionism Balcanic” – un mix exploziv intre cultura tipic balcanica, mituri si traditii, arta naiva, cultura rroma si expresionism pur – a implinit 5 ani. Evenimentul va fi marcat printr-o petrecere deschisa publicului larg sambata 13 iunie, ora 20.00 la Clubul Taranului din Bucuresti, Bd. Kiseleff nr 3, intrarea Monetariei. Invitati speciali: Nea Vasile si Taraful de la Marsa.

In 2010, pe 30 mai, la Bucuresti, la Clubul Taranului, artistul Paul Hitter lansa acest curent odata cu prima expozitie personala de avengura din Romania. Erau prezenti atunci, ca si acum, pe scena Nea Vasile si Taraful de la Marsa, artistul fiind inventatorul conceptului de “vernisaj cu cantare”.
In acesti 5 ani, Expresionismul Balcanic a fost marcat prin expozitii si evenimente in orase precum: Los Angeles, Las Vegas, Milano, Munchen, Marsilia, Paris, Praga, Salt Lake City, Kiev si Bucuresti. Tablourile lui Paul Hitter au acompaniate de-a lungul timpului de muzica celor de la Gogol Bordello – trupa de anvergura mondiala –, artistei Rona Hartner, sau de cantecele semnate de Taraful de la Marsa si Taraful Haiducilor,.

“Expresionismul Balcanic este poate unul din putinele curente artistice romanesti contemporane. Zi de zi, vedem in jurul nostru copii la copii. Ei bine, eu am ales originalitatea si nu m-am abatut de la acest drum. Vremuri bune, vremuri grele, mai ales vremuri grele, am fost mereu aici. Tablou dupa tablou Expresionismul Balcanic si-a facut drum si si-a vazut de drum. Am ajuns aici dupa foarte multa munca, stapanire de sine, sacrificii, si mai multa munca, curaj, perseverenta, incapatanare. Publicul a venit, a plecat, uneori a cumparat, unii au aplaudat, altii au criticat, insa imi urmez calea. Ne vom vedea cu siguranta si la 10 ani de Expresionism Balcanic” a declarat Paul Hitter.

Despre curentul artistic Expresionism Balcanic

Expresionism Balcanic – este un curent artistic creat de Paul Hitter, lansat in anul 2010 in Bucuresti, avand la baza experienta sa din Exil, acesta studiind si traind in Germania timp de 9 ani. Expresionismul Balcanic este un mix exploziv intre cultura tipic balcanica, mituri si traditii, arta naiva, cultura rroma si expresionism pur. In 2014, Manifestul Expresionismului Balcanic este lansat de catre artist impreuna cu Galeria Artxpert.
Manifestul Expresionismului Balcanic poate fi gasit aici: http://popartxpert.blogspot.ro/2014/03/the-balkan-expressionism-manifesto.html

Despre Paul Hitter
Paul Hitter este un pictor roman, nascut in 1982, care il are ca Maestru pe artistul Matei Serban Sandu. A studiat la Academia de Arta din Munchen in clasele artistilor: Nikolaus Lang, Sean Scully, Karin Kneffel.
Pana in prezent, a expus in expozitii personale si de grup in: Bucuresti, Praga, Los Angeles, Marsilia, Milano, Paris, Las Vegas, Salt Lake City.
In prezent, traieste in Romania si in Statele Unite ale Americii.
Site-ul de prezentare Paul Hitter: www.paulhitter.com

Despre Galeria ArtXpert
Galeria ArtXpert este o galerie infiintata in anul 1990, avand un sediu in Bucuresti si unul in Pasadena, California. Galeria reprezinta exclusiv urmatorii artisti: Matei Serban, Paul Hitter, Traian Filip, David Sandu, Vasile Grigore, Jason Crum, Cornel Lazia.
Site-ul galeriei: http://artxpert.net/

Despre Taraful de la Marsa
Taraful de la Marsa este un taraf din sudul Romaniei, judetul Giurgiu, satul Marsa. Taraful este condus de Vasile Dinu (75 de ani) la voce, compus din tambal, contrabas, doua acordeone, vioara si clarinet. Vasile este cunoscut pentru piesa celor de la Zdob si Zdub: “Dimineata pe Racoare”.
Biletul costa: 20 de lei si include un pahar de vin
Link eveniment Facebook: http://on.fb.me/1KeASgN