Leontin PĂUN Desen.Culoare.Formă @ Galeria de artă DANA Iași

Leontin
PĂUN
Desen.Culoare.Formă
afis-leontin-paun-2

În perioada 7 noiembrie – 2 decembrie 2016 Galeria de artă DANA Iași, str. Prof. Cujbă, nr. 17 invită publicul iubitor de artă la expoziția DESEN.CULOARE.FORMĂ. semnată Leontin PĂUN.
Vernisajul va avea loc luni, 7 noiembrie, orele 19.00, iar în deschidere vor vorbi criticul de artă Maria Bilașevschi și psihoterapeutul Ana Armanu.

„Leontin Păun este un artist ce se metamorfozează în fiecare registru al creaţiei sale printr-o coregrafie subtilă fără falii între mediile de exprimare artistică. Deşi preferă îmblânzirea volumelor, evidenţiind detalii care acţionează ca o masă luminoasă, în grafică şi pictură Leontin Păun ni se relevă ca un artist pentru care întoarcerea la originar, la ingenuitate se face cu o spontaneitate nedisimulată. Din caracterul ludic al unor lucrări ce amintesc de primii paşi spre lumină, răsar viziuni codificate ale unei figuraţii ce se zbat pentru a ieşi de sub presiunea intolerabilă a timpului, situându-se la interferenţa fluxului realului cu fluxul fantasticului.  Relaţia osmotică imprimă volumelor şi spaţiilor un plus de tensiune, văzând repaosul ca o reprimare întâmplătoare a materiei. Articulată în marele mister cosmic – fiinţa umană – prototip personal al artistului – apare ca o particulă ce permite imprimarea în straturile sale a marilor obsesii ale omenirii: iubirea, singurătatea, moartea.” (Maria Bilașevschi)