Vernisaj “In Memoriam Tim Negrescu” @ galeria Horatiu Malaele

afis-timbunvernisajul “In Memoriam Tim Negrescu”
Marti 15 noiembrie, ora 18.00, galeria Horatiu Malaele, Str. Smardan 37,

Centrul de Cultura European Romano-Panarab, Galeria Horatiu si KonArt organizează Vernisajul „In Memoriam –Tim Negrescu”, la împlinirea unui an de la trecerea în neființă a artistului, membru al Clubului de Cultură și Artă al C.C.E.R.P.A.
Timotei Negrescu a fost un artist plastic român, născut în Republica Moldova, la 5 februarie 1963,  a studiat  Colegiul de Arte “Alexandru Plămădeală” Chisinau și Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice, Chisinau.

Artistul a trăit între anii 1993-2015 în București, și s-a ocupat de realizarea, atât a proiectelor de arhitectură, a unor obiecte de design, dar și de pictură.

În pictură s-a manifestat târziu, cu portrete, peisaje, caricatură, dar și lucrări abstracte, temele sale preferate au fost figurative: flori și peisaje în acuarelă.
Pentru Timotei Negrescu, compozițiile florale au răspuns unui simț cromatic deosebit, lucrările cu flori fiind atribuite unor perioade importante. Până în ultimii ani, florile apar sub direcții diferite, în care putem distinge interesul pentru un stil al naturilor moarte, dar și pentru aprofundarea calităților decorative a subiectului ales.

Lucrările din expoziție arată interesul artistului pentru expresivitatea florilor.

Expoziția conține lucrări din colecții private, mare parte dintre ele fiind expuse în premieră (inclusiv ultima sa lucrare).