Vasile Fuiorea – Premiul I pentru Pictură la Bienala „Gheorghe Petrașcu”

vasile-fuiorea-introspectii

Filiala Târgu Jiu a UAP din România anunță pe această cale că artistul   plastic Vasile Fuiorea a obținut  Premiul  I pentru Pictură la  Bienala –concurs  „Gheorghe Petrașcu”, ediția a XIII-a, Târgoviște 2016,  care s-a desfășurat în cadrul  Complexul Național „Curtea Domnească” Târgoviște, Muzeul de Istorie.
Lucrarea artistului gorjean cu titlul „Introspecții” a fost premiată pentru Secțiunea Pictură de un juriu de specialitate desemnat de organizatori.
Cu ocazia jurizării lucrărilor de pictură și sculptură prezentate în cadrul Bienalei concurs de artă plastică „Gheorghe Petrașcu” ediția a XIII-a, Târgoviște, juriul s-a întrunit conform deciziei Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, nr. 13063/09.06.2016, în componența:
Președinte – Conf. univ. dr. Marius Barb, Președinte al UAPR filiala București
Membru – Lect. univ. dr. Mihai Rusen
Membru – profesor Mihai Șerbănescu
Secretar – muzeograf Maria Neacșu
Vineri, 25 noiembrie, la Târgovişte, într-un cadru festiv, în Sala mare a Muzeului de Istorie au fost premiaţi câştigătorii Bienalei concurs de arte plastice „Gheorghe Petraşcu”, ediția a XIII-a. În concurs au fost expuse 200 lucrări de pictură şi sculptură realizare de către artiști plastici membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România.
Vasile Fuiorea este din anul 2010  Președintele Filialei Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România, curator al unor manifestări artistice naționale și internaționale, cu o activitate artistică  personală recunoscută.
Consiliul Director al Filialei Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România img_5761 img_5765