Expozitie Daradici @ Fundatia Dignitas

18622393_1429150393794713_7397620566619741452_nFundatia Dignitas este onorata sa organizeze expozitia de pictura a unei renumite familii de artisti: Iulia Cândea Daradici, Bogdana Daradici si maestrul Constantin Daradici. Expozitia este prezentata de Radu George Serafim, realizator de televiziune, critic de artă, scriitor si de jurnalista Adina Stefan.
“Cei doi pictori [ Iulia Cândea Daradici si Constantin Daradici ] au un numitor comun in sensibilitatea perceperii frumosului care li se releva in peisajul molcom al muntelui sau al malului de mare, in modestia plina de expresivitate a caselor si curtilor de la tara, in relieful peisajului citadin sau in siluete si portrete, pregnant sugestive.
Pictorita Iulia Candea Daradici, portretista care poseda maiestria de a reda trasatura emotionala a unui chip, abordeaza subiectul uman, nu doar cu discretie, ca in remarcabilul sau autoportret, ci si cu forta neta, ca in cuplul de balerini, ce frizeaza hieratismul. Profunzimea observatiei prin care artista sesizeaza esentialul este, poate, cel mai bine evidentiata in capul de copil. Iar puterea si vibratia artei sale se releva in tusele alerte din tablourile cu cai albi, ca si in cele in care le surprinde expresivitatea fugitiva.
La randu-i, Constantin Daradici este, dupa cum aprecia regretatul critic de arta Radu Ionescu, un artist visator si nelinistit, un neobosit cautator al frumosului, care are capacitatea rara de a se adapta unei mari diversitati de imagini si expresii plastice.” Adina Stefan