NOIMA: picturi recente la Karlsruhe

Noima_KARLSRUHE

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de înfrățire a orașelor Timișoara și Karlsruhe, Grupul NOIMA, (compus din pictorii Ciprian Bodea, Cosmin Frunteș, Dan Gherman, Andrei Rosetti, Sorin Scurtulescu), va reprezenta partea română în cadrul unui eveniment cultural.
Expoziția NOIMA intitulată „Recent Paintings” va fi vernisată pe data de 8 septembrie de la ora 19 în spațiul „V8 Plattform Für Neue Kunst” de pe strada Viktoriastrasse 8, din Karlsruhe.
Grupul NOIMA, a fost fondat în anul 2003 susținând până în prezent peste 30 de expoziții în România, Austria, Germania și Belgia.
Expoziția din Karlsruhe este un eveniment susținut de Primăria orașului Karlsruhe, Primăria Municipiului Timișoara, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, V8 Plattform Für Neue Kunst, Fundația Interart Triade și Galeria 12-14 Contemporary din Viena.
Prietenia dintre Timișoara și orașul Karlsruhe a fost marcată în acest an aniversar de mai multe întâlniri. Astfel în luna aprilie viceprimarul Dan Diaconu a condus delegaţia Timişoarei la această aniversare care a fost marcată în Germania prin mai multe evenimente.Grupul_NOIMA_Scurtulescu _Rosetti_Frunteș_Bodea
De asemenea pentru a celebra prietenia ce ține de un sfert de secol la finalul lunii mai primarul orașului Karlsruhe, Dr. Frank Mentrup cu mai mulți oficiali din orașul german au venit în capitala Banatului, pentru a participa la o serie de evenimente printre care: expoziția de artă contemporană a artistei germane Rosemarie Trockel, de la Muzeul de Artă, instalația și performance-ul pregătite de artistul Adrian Florea, împreună cu studenții de la Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara, lectura autoarei Hedi Schulitz, numită „Femeia din umbră – o poveste familială din Karlsruhe” la Casa Adam Müller Guttenbrunn, deschiderea oficială a primei ediții a Zilelor Culturii și Economiei Germane în Banat, acompaniată de un concert al Orchestrei Filarmonicii Banatul.
Evenimentele culturale prezentate anul acesta în cele două orașe sunt premisa viitoarelor colaborări din domeniul cultural mai ales în contextul 2021, anul în care Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii.