Femeia – mijloc de rezistenta anticomunista

 

Mi-am zis ca daca tot sunt jurnalist, sa pun si un titlu care ar intriga si ar atrage cititorul 🙂 Poate vor urma unele terminate in semn de intrebare cum vad ca este moda in formatele tabloide de presa si TV. Promisiunea mea va fi insa tinuta si femeia este subiectul – si obiectul – acestui articol.

 

Cum se spune ca o nenorocire tot ascunde ceva bun daca ai rabdare sa cauti si sa privesti, dislocarea brutala a lui Dinu Radulescu din atelierul din curtea UNAB a adus cu sine o scormonire in toate cotloanele atelierului plin ochi de 17 ani. Asa a gasit artistul o lada plina cu desene datate pe tot parcursul anilor ’80 din secolul trecut. Aproape numai femei. O forma splendida de defulare in cel mai intunecat deceniu al epocii Ceausescu. Lipesc acum si o alta bucatica de informatie, povestita de DR cu alte ocazii, cea a incercarilor – esuate, slava Domnului – ale Securitatii de a-l racola. Lumea artistica a avut partea sa, grasa nu ma indoiesc, de informatori. Si povesti circula, mai soptit, mai raspicat, prin mediul creatorilor plastici. Si cu aceste doua piese din biografia dragului meu prieten, am putut sa mi-l imaginez – barbat matur si puternic – traversand involburatul deceniu pomenit intr-o barcuta de hartie, refugiat in fantasme erotice si in tumultuoase aventuri in viata reala si in cea in care el era demiurgul atotputernic.

 

Asa ca, si daca imi acceptati cheia si daca nu, va invit sa urmariti o istorie a anilor ’80 avand ca ghid obsesia eterna a oricarui barbat: sexul opus.

 

01

 

 

02

 

 

03

 

 

04

 

 

05

 

 

06

 

 

07

 

 

08

 

 

09

 

 

10

 

 

11

 

 

12

 

 

13

 

 

14

 

 

15

 

 

16

 

 

17

 

 

18

 

 

19

 

 

20

 

 

21

 

 

22

 

 

23

 

 

24

 

 

25

 

 

26

 

 

27

 

 

28

 

 

29

 

 

30

 

 

31