Art Safari prinde contur

 

Schita pavilion.3Stirea TVR difuzata azi:

Astazi, in cadrul conferintei de presa dedicata anuntarii Art Safari, Pavilionului de Arta Bucuresti 2014, Vicepremierul Hunor KELEMEN, Ministru al Culturii, a declarat:

„Dacă muzica are Festivalul George Enescu, filmul are Festivalul Internaţional de Film Transilvania, teatrul Festivalul Caragiale şi cartea BookFest-ul, arta are din acest an Pavilionul de Artă ‘Art Safari Bucureşti’. Apariția Pavilionului de Artă Bucureşti va conduce la revigorarea economiei culturale locale şi la creşterea importanţei industriilor creative. Ne dorim ca în viitor Art Safari Bucureşti să devină un punct de referinţă pentru promenada culturală Est-europeană”

Art Safari se va desfasura in perioada 22 – 25 mai si este primul pavilion de arta profesionist organizat in tara noastra, dupa modelul celor internationale din marile capitale europene. Art Safari Bucuresti va fi gazduit de un ansamblu expozitional special construit pentru aceasta ocazie in Piata George Enescu pe baza proiectului de arhitectura realizat de catre Prof. Univ. Dr. Arh. Dorin Stefan. Structura pavilionara alocata expunerii artei urmeaza a fi realizata din materiale profesionale specifice alcatuirii constructiilor pavilionare de genul celor ce intra in compunerea Bienalei de la Venetia, TEFAF ArtShow din Maastricht (top 1 mondial in arta de patrimoniu), Frieze ArtShow din Londra (top 2 mondial in arta contemporana).

Principalii sustinatori ai proiectului sunt Primaria Municipiului Bucuresti si Deutsche Bank, cel mai mare sustinator corporatist al artei, la nivel international, partener al unor targuri internationale precum Frieze ArtShow din Londra, TEFAF ArtShow din Maastricht  sau Tokyo Art Fair.

Deutsche Bank premiaza potentialul artistilor internaționali in cadrul unei initiative anuale. In anul 2014, titlul de „Artistul anului” a fost acordat lui Victor Man, nascut in Cluj. Lucrarile sale sunt expuse in cadrul unei expozitii importante la galeriaDeutsche Bank KunstHalle din Berlin.Schita pavilion.2 Schita pavilionART SAFARI

PAVILIONUL DE ARTĂ BUCUREȘTI 2014

Bucureşti, 3 aprilie, 2014. În perioada 22 – 25 mai 2014, va avea loc Art Safari Bucureşti, primul Pavilion profesional și public de artă al Bucureștiului, un ansamblu expozițional destinat unei panorame a artei românești, de la cea de patrimoniu la curentele din arta contemporană, organizat pe modelul Pavilioanelor de Artă din capitalele europene. La eveniment vor participa cca. 100 de galerii, muzee şi instituţii culturale, majoritar românești, dar va număra și prezențe din Austria, Italia, Germania, Franța etc.

Deși având ca scop îndeosebi un periplu prin arta românească modernă și cea contemporană, Art Safari va găzdui și focusuri muzeale asupra unor celebrități ale scenei românești sau universale (precum: Brâncuşi, Klimt, Grigorescu, Rembrandt, Tonitza, Picasso, Luchian, Renoir, Aman, Chagall, Baba, Degas, Ţuculescu etc.).

Pavilionul de artă Art Safari va contribui la repunerea Bucureştiului pe harta culturală Est-europeană alături de alte capitale regionale importante ca Viena, Budapesta, Praga, Varșovia. Amplasarea Pavilionului de Artă în Piaţa George Enescu, așadar în fața Palatului Regal pentru o perioada de 5 zile, va trasforma oraşul Bucureşti într-o destinaţie a vânătorilor de frumos. Datorită faptului că  arta contemporană românească începe a fi cunoscută la nivel internaţional, ne dorim ca Art Safari Bucureşti să devină un azimut al turismului cultural, apreciază domnul  Prof. Univ. Dr. Sorin Mircea Oprescu, Primar General al Municipiului Bucureşti.

Scopul Pavilionului este de a facilita contactul nemijlocit al publicului bucureștean cu valorile autentice ale artei de patrimoniu și contemporane, într-o prezentare regizată de profesioniști ai pieței de artă. Obiectivele mediate evidente sunt sporirea traficului în muzeele naționale și regionale, perceperea unei identități culturale naționale, creșterea apetitului pentru evenimentul cultural.
„Dacă muzica are Festivalul George Enescu, filmul are Festivalul Internaţional de Film Transilvania, teatrul Festivalul Caragiale şi cartea BookFest-ul, arta are din acest an Pavilionul de Artă ‘Art Safari Bucureşti’. Apariția Pavilionului de Artă Bucureşti va conduce la revigorarea economiei culturale locale şi la creşterea importanţei industriilor creative. Ne dorim ca în viitor Art Safari Bucureşti să devină un punct de referinţă pentru promenada culturală Est-europeană” a declarat Vicepremierul Hunor KELEMEN, Ministru al Culturii.
Organizatorii proiectului sunt ACOAR (Asociația Comercianților de Opere de Artă din România), sub patronajul Primăriei Municipiului București, în parteneriat cultural cu AMPT (Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic București), cu participarea AGACOR (Asociația Galeriilor de Artă Contemporană din România) şi cu susținerea Deutsche Bank România.
Deutsche Bank a susținut dintotdeauna talentul și geniul artei și suntem încântați că putem sprijini o astfel de inițiativă în România. Domeniul artei se poate dezvolta semnificativ când există un cadru adecvat pentru crearea unei legături puternice între artist-galerie-colecționar, instituție culturală și piața artei, iar acest lucru este exact ceea ce Art Safari își propune să realizeze, conform lui Mihai Ionescu, Directorul Reprezentanței Deutsche Bank în România.

Art Safari Bucureşti va fi găzduit de un ansamblu expoziţional special construit pentru această ocazie în Piața George Enescu pe baza proiectului de arhitectură realizat de către Prof. Univ. Dr. Arh. Dorin Ștefan. Structura pavilionară alocată expunerii artei urmează a fi realizată din materiale profesionale specifice alcătuirii construcțiilor pavilionare de genul celor ce intră în compunerea Bienalei de la Veneția, TEFAF ArtShow din Maastricht (top 1 mondial în artă de patrimoniu), Frieze ArtShow din Londra (top 2 mondial în artă contemporană) etc.

Pavilionul va fi împărțit în șase secțiuni distincte: muzee și instituții culturale; galerii de artă de patrimoniu; galerii de artă contemporană; obiecte de colecție; design; art business și media. Totodată, în cadrul sectiunii „Arta in Dialog”, se vor organiza o serie de conferințe, lansări de carte, proiecții și performance-uri. Nici publicul foarte tânăr nu va fi uitat deoarece copiii vor beneficia de un centru special amenajat pentru a le testa și dezvolta spiritul artistic.

Prima ediţie a Pavilionului de Artă Art Safari Bucureşti va reuni toţi actorii ce constituie şi contribuie la formarea unui sistem de piaţă de artă profesionist: muzee, galerii, presă de specialitate, serviciile conexe de susţinere şi promovare a mediului artistic. Va fi pentru prima dată când atât sectorul public, cât şi sectorul privat se vor întâlni în cadrul aceluiaşi eveniment pentru a îşi expune, dezbate şi uni ofertele culturale. Art Safari îşi doreşte să devină în următorii ani un eveniment regional, printre cele mai importante în domeniu din Estul Europei, declară Dr. Diana Dochia, Preşedinte al Asociaţiei Galeriilor de Artă Contemporană din România (AGACOR) şi co-director Pavilionul de Artă Art Safari Bucureşti.

Cererile de acreditare a presei se pot trimite pe adresa press@artsafari.ro.

AS4Deutsche Bank susține primul pavilion profesional și public de artă din România

Deutsche Bank susține arta românească în calitate de partener principal al Art Safari, primul pavilion profesional și public de artă ce va avea loc la București, în perioada 22-25 mai în piața George Enescu (Piața Palatului Regal). Unul dintre cei mai mari colecționari de artă contemporană, Deutsche Bank susține talentul creativ încă din anul 1979.

Prin parteneriatul Art Safari, Deutsche Bank își exprimă valorile corporative în mod autentic și contribuie la dezvoltarea sustenabilă a comunității artei în România, unde banca a lansat recent un centru global de tehnologie.
Mihai Ionescu, Reprezentantul Deutsche Bank în România, a spus: „Deutsche Bank a susținut dintotdeauna talentul și geniul artei și suntem încântați că putem sprijini o astfel de inițiativă în România. Domeniul artei se poate dezvolta semnificativ când există un cadru adecvat pentru crearea unei legături puternice între artist-galerie-colecționar, instituție culturală și piața artei, iar acest lucru este exact ceea ce Art Safari își propune să realizeze.”
„Art Safari este o foarte bună ocazie pentru ca publicul să se apropie de mediul artistic, să cunoască artiștii și lucrările lor. Contactul cu arta îmbogățește și inspiră, de aceea o astfel de expoziție de opere de artă nu ar trebui ratată”, a adăugat acesta.
Deutsche Bank premiază potențialul artiștilor internaționali în cadrul unei inițiative anuale.    În anul 2014, titlul de „Artistul anului” a fost acordat lui Victor Man, născut în Cluj. Lucrările sale sunt expuse în cadrul unei expoziții importante la galeria Deutsche Bank KunstHalle din Berlin.
Deutsche Bank a anunțat recent investiția într-un centru de tehnologie în România unde specialiști de înaltă calificare vor dezvolta aplicații inovatoare și soluții software pentru numeroase activități ale Deutsche Bank. Centrul din București este cel de-al patrulea centru global de tehnologie al DB și primul din Europa Centrală și de Est și va crea până la 500 de locuri de muncă până la finalul anului 2016.
Marian Popa, Manager DB Global Technology România: „Creativitatea reprezintă o sursă a inovației și a progresului, iar România este o țară cu resurse bogate de talent, fie el artistic sau tehnologic. În cadrul centrului nostru de tehnologie, care va fi, de asemenea, inaugurat în luna mai, vom sprijini dezvoltarea talentului local IT&C care va contribui la operațiunile  noastre globale. Recunoaștem tradiția excelenței în inginerie și matematică a țării noastre, iar investiția noastră la nivel local reprezintă un semnal pozitiv pentru mediul academic și piața muncii din sectorul IT&C.”

Deutsche Bank este prezentă pe piața din România din anul 1998 și oferă produse și soluții personalizate pentru clienții băncii corporative și ai băncii de investiții, servicii de tranzacții bancare pentru clienți corporativi și instituționali, precum și servicii de private banking pentru clienții persoane fizice. Deutsche Bank este una dintre cele mai importante bănci germane, câștigând în mod repetat distincția de „cea mai importantă bancă” în Europa Centrală și de Est. Deutsche Bank este un partener tradițional al autorităților române și a contribuit la unele dintre cele mai importante tranzacții financiare din România (în sectoarele energetic, de transport și al locuințelor sociale). Deutsche Bank a fost recent Lead Manager al emisiunilor de obligațiuni ale României, în septembrie și octombrie 2013.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați:

Deutsche Bank AG
Press and Media Relations
Tim Oliver Ambrosius
+49 69 910-38664
tim-oliver.ambrosius@db.com

Mai multe informații despre programul Deutsche Bank în domeniul artei:
db.com/art and db-artmag.com