Expozitie Georgeta Grabovschi @ Cercul Militar National

gg02Expozitia de pictură Georgeta Grabovschi

Galeria Artelor a Cercului Militar National găzduiește începând cu 25 iulie, ultimile lucrări ale pictoriței Georgeta Grabovschi.
Vernisajul va avea loc luni 25 iulie, ora 18, în prezența artistei și a criticului de artă Marius Tița.
Sunt peste 20 de compoziţii inspirate din lumea dansului, a spectacolului, naturi statice cu flori, realizate în ulei pe panză, care alcatuiesc în forme geometrizate, pline de învolburare şi dinamism un  univers fastuos.
“Pictura Georgetei Grabovschi este unică, originală și puternică. Suprafețele sale cromatice, cu o valorație aparte, creează o atmosferă de rafinament, de frumusețe vie și subtilitate vizuală. Imaginația inteligentă ne aduce în prim-planul unei vibrații ample și complexe, abil construită în ceea ce, de la început spuneam, o operă perfect recognoscibilă, pe care, de fiecare dată, ne bucurăm să o revedem pe simeze.” Marius Tița, critic de artă.
Georgeta Grabovschi are în palmares o listă impresionantă de  expoziții personale în țară și în străinătate: Franta, Austria, India, Italia, America, Spania, Germania, Grecia, Ungaria, Egipt, India. Este membru de onoare al ,,Salonului Independenților” din Paris și al “Federaţiei Internaţionale Culturale Feminine” din Paris”,  a primit în 2003 medalia de argint, apoi în 2009, medalia de aur – “Merit si Devotament Francez”. La Cannes, în 2012, i se acorda Marele Premiu al “Salonului Internațional al Culturii și Artelor” iar in 2015, premiul II la Salonul Internațional de Artă, “Artistes du Monde”.
Georgeta Grabovschi s-a născut la Craiova în 1954. A absolvit Facultatea de Istorie-Filosofie a Universităţii Bucureşti, Şcoala Superioară de Artă „Françoise Conte” din Paris. În 1990, după câteva expoziții în tară, lucrările sale sunt expuse pentru prima data într-o galerie bucureşteană, la Cercul Militar Național.
Creațiile sale fac parte din portofoliul unor galerii prestigioase din Franta, America, Olanda si Danemarca.

Expoziţia va fi deschisă publicului până pe data de 11 august 2016.

gg01 gg03IMG_0066mIMG_0079m