Contemporanii lansează aplicația Ateliere pentru smartphone

contemporanii_aplicatie_ateliere_deschise_de_sculptura_pt_maria_pascContemporanii lansează aplicația Ateliere pentru smartphone
Anunțarea atelierelor deschise de sculptură în cadrul Salonului de Sculptura Mică
București, 11 octombrie 2016

Asociația Făuritori, în cadru Proiectului Cultural Contemporanii, are deosebita plăcere să vă anunțe publicarea aplicației Ateliere pentru smartphone pe platformele IOS și Android, extensie a paginii web cu același nume – www.ateliere.net, realizată în colaborare cu Gemini Solutions, prima aplicație din România ce ofera gratuit acces direct și ghidat către atelierele unor artiști importanți din domeniile artelor decorative și sculptură din București.

Cu aceasta ocazie, vă invităm în data de 11 octombrie la Salonul de Sculptură Mică, Sala Tipografia, Combinatul Fondului Plastic, pentru a vă alătura regalului de sculptură oferit prin inițiativa filialei de specialitate a Uniunii Artiștilor Plastici și pentru a sărbători primul eveniment ce deschide o serie de ateliere de sculptură publicului bucureștean în două weekend-uri consecutive, respectiv 15-16 și 22-23 octombrie.

Aplicația Ateliere, rod al fericitei colaborări cu Gemini Solutions, a fost realizată cu intenția de a facilita experiența conectării cu Artistul, Arta și Atelierul sau, de a oferi șansa perceperii directe a spațiului și a modalității în care ideile prind viață – ori metodele prin care sunt transpuse în forma, culoare, textura, etc. Că este Pictor, Sculptor, Ceramist, Sticlar, Metalist sau Tapiser, fiecare artist are individualitatea lui în exprimare, și, în același timp, poate surprinde prin modul în care stăpânește sau reinventează tainele mesteșugului pe care l-a îmbrățișat. Sperăm că acest instrument de conectare la Atelierele Artiștilor să genereze o serie de cât mai multe întâlniri frumoase, care să completeze într-un mod fericit participările la expozițiile organizate în cadrul galeriilor de artă. În curând, în cadrul programului de Ateliere Deschise, Zilele Atelierelor Deschise de Sculptură în octombrie 2016 și Zilele Artelor Focului – editia 2, în noiembrie 2016.