Descoperă arhiva fotografică la Muzeul Național de Istorie a României
Agenția Națională de Presă AGERPRES și Muzeul Național de Istorie a României au deosebita plăcere de a vă invita să descoperiți ARHIVA FOTOGRAFICĂ AGERPRES.
Vernisajul de fotografie istorică va avea loc marți, 24 mai 2016, ora 13:00, la sediul Muzeului Național de Istorie a României din Calea Victoriei nr. 12, sector 3, București.
În cadrul expoziției sunt prezentate 65 de imagini din arhiva AGERPRES, ce vorbesc despre istoria României, însoțite de o serie de cărți poștale din colecția MNIR ilustrând orașe ale țării în perioada ante- și interbelică.
Expoziția este deschisă între 24 mai și 31 iulie 2016, de miercuri până duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00. Accesul se face în baza tarifului unic impus de către MNIR.
Despre AGERPRES
Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial, și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, fluxul documentare, precum și servicii de imprimare.
Agenția Națională de Presă AGERPRES
Biroul Comunicare, Branding şi Relații Internaționale
E-mail: comunicare@agerpres.ro
Despre MNIR
Muzeul Național de Istorie a României, inaugurat în anul 1972, este una dintre instituțiile reprezentative ale culturii românești. Muzeul este adăpostit într-o clădire monument istoric, denumită în trecut Palatul Poștelor, aflată în cuprinsul vechiului centru istoric al Bucureștiului. Prin colecțiile sale, MNIR deține un fond foarte valoros de bunuri de patrimoniu mobil care ilustrează toate perioadele semnificative din trecutul poporului român, cât și din vremea unor civilizații care au existat în vechime pe actualul teritoriu al țării noastre.